florijn flowers stekje in hand
Florerende tijden

Passie voor bloemen

Waar komt die passie voor bloemen vandaan?
In 1974 begon Cor van Rijn aan de Floraweg met 2500m glas en 6000 m open land. In de loop der jaren is er aansluitend een tuin aan toegevoegd. In de beginjaren was hier een heel divers aantal seizoensproducten te vinden zoals anjers, gips, liatris. Later bloeide het bedrijf vooral op met de specialisatie in de kweek van fresia's en alstroemeria's.

Zoon Gert-Jan van Rijn is ook van jongs af aan al geworteld in het bedrijf. Na zijn opleiding had hij de bloemenwereld vanuit diverse oogpunten gezien en besloot hij in 2000 samen met zijn vader de kwekerij verder uit te breiden. De wending door de nieuwe plannen van de gemeente, deed het ondernemersbloed weer stromen. We zijn blij dat we met flair deze nieuwe start kunnen maken!

Vanaf de grond

Impressie van de eerste levensfasen van de Bouvardia's van Florijn Flowers

Royal van Zanten, leverancier van onde randere Bouvardia's, leidt Florijn Flowers rond door haar kassen waar de stekjes bijna volgroeid zijn om te vervoeren naar de kassen van Florijn Flowers.

Gert-Jan van Rijn neemt een kijkje bij de ontwikkeling van zijn eerste Bouvardia's

In deze vochtige tenten is de temperatuur uitstekend om de Bouvardia's een stevige basis te geven om de volgende fase in te gaan.

De Bouvardia's aan de Meerlandenweg in Amstelveen, staan er florissant bij.

 

 

Royal-Daphne-Fresco